Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Background | Gerard Jan's Website
>> Voorstellen, Gerard-Jan ! <<

Menu keuze:

“Voorstellen”
Keuze toets "Voorstellen"
Keuze toets "Johanna"
Keuze toets "Opleiding"
Keuze toets "Hobby"
Symbol 55+
Welkom: bezoeker Gerard Jan

Mededelingen:

I.v.m. Corona-maatregelen, kom ik niet bij u thuis voor assistentie!
Wel telefonische ondersteuning!
>> Voorstellen, Gerard-Jan ! <<

Menu keuze:

”Voorstellen”
Welkom familie: bezoeker Gerard Jan

Mededelingen:

Stacks Image 85026
Duurzame Energie is bijgewerkt, er zijn weer Nieuwe Spreadsheets zowel voor MS-Windows (Excel) en Apple-Mac-OS (Numbers) veel lees plezier en u kunt ze natuurlijk weer gratis downloaden. Laat u aan mij weten of er foutjes of betere opmaak kan worden aangebracht? Dank u.

Wij stellen het op prijs als u via de Feedback toets opbouwende kritiek of commentaar achterlaat, hiermee kunnen we de website verbeteren.
Foto ontwerper website
Privé:
Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Gerard Jan de Brieder Sr., ben geboren in ’s-Gravenhage op 4 Mei 1954. Heb me altijd geconcentreerd op uitdagende IT-processen. Ik hou van het leven en de natuur in de meest uitgebreide interpretatie, dit zal u ook weer tegen komen op deze web-site.
Logo Key-Engineering
Ik heb een eigen bedrijf “Key Engineering” gehad welke gespecialiseerd was in ICT-netwerken. Door de recessie ben ik noodgedwongen op zoek gegaan naar vast werk en in dienst gegaan bij een groot IT-bedrijf. Dit was toen het einde voor mijn eigen bedrijf, maar weer een opstap naar nieuwe uitdagingen.
Ik heb voor mijn werk als project manager, veel gereisd naar diverse locaties in Europa en Saoedi Arabië en daar weer verschillende grote projecten mogen uitvoeren.
Als laatste ben ik Business Unit Manager Operations geweest, bij een toon aangevend financieel administratief bedrijf.
(Nostalgie of Wens voor voortzetting? Wie weet.) Meer weten, druk dan op de volgende link? Key-engineering.nl
Ik ben geopereerd aan een tumor op de hersenstam, toen ik 50 moest worden, (een levensgevaarlijke operatie met slechte vooruitzichten) en dit is, wonder boven wonder, goed afgelopen ondanks de slechte voorspellingen.
Ik ben een zeer actief persoon en heb deze energie (die ik voor de operatie had), niet meer terug gekregen .
Helaas heb ik zeer recent (2012),
een dubbele herseninfarct gehad en dit ging ten koste van mijn baan (helaas afgekeurd). Ik heb daar alle begrip voor, echter je mist zo’n enerverende baan en de sociale contacten wel, daar ik in de ochtend niet meer functioneer en mijn rust erg nodig heb.
Foto "Bouw ontwerp Kerkstraat Weert"
Om er weer boven op te komen, had ik mij 3 jaar ten dienste van de bewoners gesteld als voorzitter van de bewonersvereniging in het Complex met 22 appartementen, waar ik toen woonde. Hier heb ik veel resultaten bereikt voor de bewoners en de woningcoöperatie, die het woningcomplex bouwde en verhuurde maar ook in mijn eigen functioneren ging het weer beter.
Dit heb ik nu overgedragen, aan andere geschikte bewoners kandidaten, op dat complex.
Het is altijd een kunst, om zaken goed te formuleren en daarmee de steun te worden van alle bewoners en woningcoöperatie, waarbij je problemen en uitdagingen oplost voor zowel bewoners als de woningcoöperatie.
Bouw ontwerp "Cheops"
Ik zorg voor informatie, waar bewoners wat aan hebben, Handleidingen apparatuur.
Ook ben ik bezig met de omgeving van Zeewolde, zoals
“Uitgaan” voor onze doelgroep en “Bewegen 55+”.
Verder vindt u belangrijke Contacten, zodat u snel verbinding maakt (MAIL) met betreffende instanties! Ook leuk en interssant zijn de foto's die gemaakt zijn tijdens de bouw, veel plezier. Ik sta altijd klaar, om een helpende hand te bieden bij de bewoners, als er problemen zijn met de techniek, die in het appartement aanwezig is of algemene zaken in het gebouw, die verbeterd kunnen worden.
Grafiek "Opbrengst Zonnepanelen"
Mijn interesse in Duurzame energie en Spreadsheets om zaken in beeld te brengen, heeft geleidt tot een handleiding om de zonnepanelen aan te sluiten op uw interne WiFi netwerk, zodat u life kunt zien wat de zonnepanelen opbrengen. Ook heb ik een spreadsheet geschreven voor de bewoners om duidelijk te zien wat er aan energie binnenkomt, wat er teruggeleverd wordt en wat er gebruikt wordt aan energie in het appartement (gratis). Deze downloads van spreadsheets, vindt u ook binnen de TAB Hobby en Zonnepanelen.
Ik ontwerp in mijn vrije tijd als Hobby nu website’s, zoals u ook ziet aan deze site. Deze is geschreven met PHP, HTML, CSS, Javascript Sqlite en het pakket Rapid Weaver, waar ik al wat jaren ervaring in heb. Het is niet echt een professionele site, maar het functioneert.

Verder begeleid ik mensen in de
digitale Apple wereld, daar het steeds moeilijker wordt voor 55+ers die geen ervaring hebben in de digitale wereld, om nog contact te krijgen met instanties zoals; zorgbedrijven, belastingdienst, gemeentes en andere bedrijven.
Kom gerust eens langs, voor een informatief gesprek als u hier behoefte aan heeft.
Logo "Swift Programming language"
Ik ben Swift aan het leren, om mijn hoofd actief te houden. Ik probeer een wens in vervulling te brengen, door een app te schrijven voor het platform iOS van Apple. Deze app moet een geheugen steun worden voor patiënten (zoals ikzelf), die medicijnen in moeten nemen en hun hartslag, bloeddruk gewicht etc. bij willen houden, voor het bezoek aan artsen.
Een soort priv
é patiënten dossier.

Het is echter moeilijk, om deze kennis van Swift, vast te houden in mijn situatie (korte termijn geheugen is behoorlijk beschadigd door de herseninfarcten). Ondanks deze handicap, ga ik het proberen uit te voeren, wie weet, lukt het ook nog.
Stacks Image 84941
Ik ben bestuurslid van Huurdersbelangen Zeewolde geweest en heb gekozen voor een bestuursfunctie om direct wat te kunnen betekenen voor de huurders in Zeewolde. Daarbij pak ik zaken op die bij mijn kennis passen, zoals duurzame energie, huurprijzen beheersing, aansturen van kleine projectjes. De opleiding “Energie coaches” en het opzetten van de dynamiek er omheen zoals huisbezoeken bij huurders, om de bewustwording van de huurders te verhogen betreffende het gebruik van energie en de besparing in de portemonnee vindt ik een mooie uitdaging!
Ook vind ik de sociale contacten met het bestuur van “HBZ” en de huurcorporatie “Woonpalet” belangrijk en verder de contacten met de organisaties die daar omheen bewegen, zoals de
Woonbond, zuster-organisaties huurdersbelangen uit omliggende gemeentes etc.. Uiteraard hebben we ook mooie contacten met de Gemeente Zeewolde.
Wij hebben als bestuur HBZ onderling een goede band en doen dit vrijwilligerswerk samen met passie en doorzettingsvermogen.
Voor mij was deze tak van sport een hele andere uitdaging dan dat ik gewend was in het bedrijfsleven. Hier werk je met ambtelijke organisaties en daar moet je wel een versnelling lager werken en meer geduld en uithoudingsvermogen hebben.
Dat zit niet helemaal in mijn DNA, dus dat is voor mij een hele uitdaging om dit in te vullen.
Uiteindelijk ben ik gestopt met het trekken aan een dood paard.

Keuze: toetsen

Stacks Image 85056
In dit menu vindt u keuze toetsen, waarmee u uw keuze kunt maken over de verschillende onderwerpen op de website. U kunt op deze toetsen klikken met uw muis om naar het onderwerp te springen.
Keuze toets "Wie ben ik?"
Hier stel ik mezelf even voor, om een kleine introductie te geven wie ik ben.
Keuze toets "Johanna"
Hier stelt mijn vrouw zichzelf even voor, om u een kleine introductie te geven wie zij is. Zij is een getalenteerde aquarelliste, ook daar laat ze wat van zien.
Keuze toets "Opleiding"
Voor 55+ een stukje begeleiding in de digitale wereld.
Keuze toets "Hobby"
Ik laat u hier meelezen in de hobby’s die ik uitvoer, zoals:
 • Mijn verschillende Mazda’s
 • Bluray speler
 • Smart TV
 • Aquarium
 • Suzuki Intruder 750
 • Bierbrouwen
 • Whisky
 • Zonnepanelen (Beheer energie)
Keuze toets "55 plus"
Ik laat u hier meelezen in de 55+ activiteiten, zoals:
 • Bewegen
 • Uitgaan
 • Inloggen Cheops (Alleen als bewoner)
Stacks Image 85076
Mocht u onverhoopt fouten tegenkomen, zend dan even een mailtje naar website beheerder, bedankt voor uw interesse.
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning."