Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Mazda 3 sedan
>> Mazda 3 sedan Skyactiv-X 180 Pk, elegante sportieve sedan, die ook aan het milieu denkt! <<

Menu keuze:

“Mazda 3 sedan”
Keuzetoets Hobby
Keuze toets "Mazda"
Keuze toets Bluray speler
Keuze toets Sony TV
Keuze toets "Aquarium"
Keuze toets "Intruder"
Keuze toets "Bierbrouwen"
Keuze toets "Whisky"
Keuze toets "Duurzame energie"
Keuze toets "Home"
Welkom familie: bezoeker Gerard Jan

Mededelingen:

Aantal bezoekers = 434 , bedankt voor uw belangstelling.

Telling gestart op 4 juli 2019, koop bezegeld ( Indipendence day ! ).

Inhouds opgave Mazda 3 Skyactive-X sedan:

Mazda:

Mazda logo algemeen
Ik wilde nu voor mijn sportieve MX5, een galante auto, om mensen in mee te nemen en een conversatie in te kunnen houden.
Wel wil ik een dynamische-, sportieve auto, die ook nog eens een mooie verbranding heeft, met zo min mogelijk Co2 uitstoot, wat wel bij deze tijd past!
Gelukkig is
Mazda, altijd bezig om hoogwaardige auto’s te ontwikkelen en te zorgen dat bestuurder en voertuig één worden.
Mijn andere hoogwaardige wensen, zoals snelheid wegligging en veiligheid, worden ook in een Mazda vervult.

Uiteraard blijf je altijd vergelijken met andere leveranciers, zoals VW golf, Mercedes 180 AMG, Volvo V40 polar, Toyota Corolla hybrid en KIA Niro maar daar is het me niet gelukt om een goed en warm gevoel te krijgen, zodat ik Happy uit de auto kwam.


Terug naar Inhoudsopgave:

Eisen voor mijn nieuwe auto:

- Hoe het verder gaat, na mijn 65e verjaardag….? -
Ik wilde nu, voor mijn geweldige MX5, een plaatsvervangende galante auto, om mensen in mee te nemen, een conversatie te hebben en plezierige ritten mee te maken.
Wel wil ik, de
dynamiek en sportiviteit niet verliezen, als deze dan ook nog eens een mooie verbranding heeft, met zo min mogelijk Co2 uitstoot, “wat wel bij deze tijd past”, dan ben ik gelukkig!

Gelukkig is
Mazda, altijd bezig om hoogwaardig te ontwikkelen en te zorgen dat bestuurder en voertuig één worden en verder mijn andere hoogwaardige wensen te vervullen.
De auto moet zitten als een oude jas, waar je je in thuis voelt zonder daar iets aan te doen. Als dat gevoel er is ben ik geslaagd!

Terug naar Inhoudsopgave:

Freeroad - Mazda dealer -:

Freeroad dealerroom
Freeroad is een Mazda dealer gevestigd in Almere en is zeer betrokken bij de klant.
Zakelijk, heb ik ook de Mazda 6 business edition gereden, ook naar alle tevredenheid.
Ik ben nu 12,5 jaar Privé, fervent en verwent liefhebber van de Mazda, het is een zeer onderscheidende auto t.o.v. andere auto’s op de weg en ga ik weer kijken of ik bij Mazda een opvolger kan vinden voor mijn geweldige MX5.
Daar Almere redelijk in de buurt ligt ben ik naar FREEROAD afgereisd, waar ik door de heer Sander Grève (verkoopmanager) aller vriendelijkst werd ontvangen, we hadden gelijk een klik.
Hij liet mij verschillende modellen rijden zoals: CX3, CX5 en de Mazda 3 Hatchback over een aantal dagen verspreid, welke ik had besproken en hij liet mij vrij, om zelf te beslissen wat ik mooi, snel en comfortabel vond.
Sander, had uitgebreide kennis van de motoren die Mazda levert bij zijn modellen en liet mij ook kennis maken met de nieuwe gegevens van MAZDA 3 Skyactiv-X 180, die eind oktober 2019 geleverd kan worden. De SPCCI motoren hebben 20-30% betere verbranding en zijn dus zuiniger (+/- 1:20).
Ik heb dit goed opgeslagen in mijn hoofd, daar ik helemaal gek ben van techniek en motoren.

Terug naar Inhoudsopgave:

Ervaringen uitwerken:

Mazda 3 hatchback
Mijn vrouw en ik waren helemaal gecharmeerd van de Mazda 3 Hatchback, geweldige rij ervaring!
Lekker stil van binnen, goede stoelen, fijne airco en voor de chauffeur goed overzicht in het raam waar alle info geprojecteerd werd
(Wat je snelheid is, welke snelheid daar gereden mag worden, rijbaan controle, op welke weg je rijdt etc.). Ook de cruise controle is goed te bedienen op het stuur, samen met de radio. De cruise controle werkt ook samen met de radar, die voorin is ingebouwd en de snelheid van de auto die voor je rijdt goed in meet en de cruise control laat zakken als hij dichterbij komt. Je wordt er bijna lui van, lekker ontspannen.

We lagen er de hele nacht van wakker en raakte niet uitgesproken over deze ervaring. Ook het gemak van het rijden, ik voelde me er gelijk in thuis net als de MX5 van Mazda.
De CX3, waren we iets minder enthousiast over, deze reed iets minder soepel en was op het stuur een beetje wiebelig en voelde niet als een oude jas.
Verder was het wel een uitstekende auto.
De CX30 daarin tegen zit net zo goed als de Mazda 3 en is net zo rijk uitgerust! Erg mooie auto, zit wel wat hoger, maar dat is helemaal van deze tijd toch…? Veel mensen willen een SUV, dus Mazda vulde dat ook in!

Terug naar Inhoudsopgave:

Motor

- Skyactiv-X 2.0 L met SPCCI techniek.
SPCCI motor werking
Skyactive-X motor.
Spark Controlled Compression Ignition
Mazda gebruikt Spark Controlled Compression Ignition ( SPCCI )
Dit betekent dat de motor gebruik maakt van effici
ënte compressie met een gecontroleerde bougie ontsteking.
Het brandstof mengsel heeft weinig brandstof en veel lucht, dit zorgt voor een kleine explosie rondom de elektrode van de bougie, hierdoor loopt de druk (compressie) en temperatuur op, zodat er de grotere explosie, die door deze druk ontstaat, het mengsel ontbrand en er veel kracht vrijkomt (Diesel principe).
Dit is effici
ënter dan een gewone ontsteking en scheelt 30% brandstof als je het toerental laag houdt (4,3L / 100Km).
Dit zorgt ook nog eens voor
lagere uitstoot van CO2 ( 96g/km ) en meer koppel 224Nm. Hiermee valt deze motor in de categorie A ofwel groene label.

Naast de besparing, die de motor oplevert, heeft Mazda in zijn nieuwe modellen
Mazda 3 Skyactiv-X het M-Hybrid systeem ingebouwd.
Dit zorgt voor het soepel wegrijden en het opladen van de accu.
Start en Stop systeem bij het afremmen en stilstaan levert besparing op voor het milieu en mijn portemonnee ! Ik vind ze beide belangrijk.


Terug naar Inhoudsopgave:
Mazda 3 sedan Skyactive X 188

Welke is het geworden?

- MAZDA 3 Skyactiv-X sedan Comfort -
Mazda 3 sedan totaal
Als je op de ⬆︎ foto ⬆︎ klikt, krijg je een kijkje van dit model.

Vervolgens weer een proefrit
gepland met Sander, opnieuw waren we weer overtuigt dat we er goed aan deden om deze auto te bestellen. We voelden ons er gelijk in thuis, het fijne schakel moment van de versnellingsbak, de stuurinrichting, het sportieve gedrag, alles was vertrouwd. We hebben ook aan het milieu gedacht, deze Skyactiv-X motor heeft een uitstoot van 96 g/km en behoort tot “het Groene-Label”, wat ontzettend knap is bij een 2 liter compressie motor.
Wat opviel is de eenheid tussen mij (de chauffeur) en de auto, geweldig.
Die dag de auto samen samengesteld, die wij wilden hebben met mooie leren stoelen en een Bose geluidsinstallatie.
Wat geeft dat een emotie, als je samen klaar bent om weer
een nieuwe droom te laten uitkomen!

Het werd de mooie
MAZDA 3 Skyactiv-X sedan “Comfort” met Bose geluidsinstallatie en 18” aluminium velgen met een vermogen van 180 PK, tja…. nu nog de kleur dat heb ik aan mijn vrouw over gelaten.

Mijn vrouw is aquarellist en weet veel van kleuren en combinaties, zij is met Sander het hele kleur palet nagegaan en voor zover mogelijk heeft zij ze live gezien bij andere modellen.
Het is uiteindelijk de
Titanium Flash mica (metallic) geworden, met mooie zwarte leren bekleding. Zeer elegant en chique, wat bij een sedan past. Als je aan de buitenkant van de auto kijkt, valt je direct het KODO-design op. Door de spiegeling is het net of hij constant in beweging is, elk zicht vanuit welke hoek dan ook, is weer anders, en prachtig.

U raad het al, de vraag werd, wanneer kan hij geleverd worden, zoals u al eerder las zal hij eind oktober 2019 geleverd worden, spannend……
😁!!

24 augustus 2019 even naar Freeroad geweest, voor de onthulling van de Mazda CX30, ik moet zeggen ook een mooie auto, zit iets hoger dan de Mazda 3, een soort SUV uitvoering. De bekleding was exact het zelfde en zeer luxe net als de Mazda 3.
Mijn oog werd gelijk getrokken naar de
Mazda 3 sedan achter in de showroom, maar dan met de Skyactiv-G motor, natuurlijk heb ik even geproeft hoe deze auto zit en uitgevoerd is.
Er is maar
èèn woord voor geweldig en wat een mooie uitvoering. Ik had het liefst deze auto meteen meegenomen, ik was verkocht! Wat een mooie afwerking, mooie leren bekleding en dan de stilte als je erin zit, ook geweldig. Het komt heel dicht bij de Duitse dure auto’s ( Mercedes en Audi ), misschien wel beter! Ik voelde me de Koning te rijk!
Helaas moet ik nog even wachten tot de Skyactive-X motor wordt geleverd, wel de moeite waard want deze Skyactive-G heeft 122 Pk en de Skyactive-X motor 180 Pk, verder is dit
geen SPCCI-motor.
Tja… dan moet je ook liefhebber zijn van speciale motoren zoals ik. Het prijsverschil is +/- 1000 euro. Nu gaat de tijd nog langzamer ……

27 augustus 2019 even bijgepraat met Sander Grève over de auto, ik wilde, net als mijn MX5, mooie kentekenplaten erop. Dit was geen enkel probleem en dat was bij FREEROAD een gewoonte om dit zo af te leveren. Ook krijg ik op de speciale 18” wielen slotbouten, geweldig.
En dan nu de leukste mededeling
4 oktober 2019 komt de auto in de showroom aan, yehhhh!!
Voor mij wel gunstig, want ik ben ondeugend geweest
☺️ en heb de duurdere versie besteld en dat kost meer pegeltjes , die moet je toch weer bij elkaar scharrelen 😅 !

Hoezo wat duurt het lang, we gaan nu aftellen…! U begrijpt dat ik 6 oktober even gaat kijken toch….,
Mazda maakt daar ook nog een feest van in Biddinghuizen, hoe leuk kan het zijn!
Aller eerst stond mijn auto in mijn kleur midden in een weiland. Wat een mooie uitvoering!
Het was helaas erg slecht weer ,we zijn dwars door de modder naar de partytent gelopen en zagen dat de sfeer eigenlijk weg was, dus we zijn weer naar huis gegaan.

Ik heb de 11e Oktober proef gereden, de auto beviel gelijk. Het stuur en het contact met de weg was goed en de prestaties van de motor waren direct voelbaar. Hij lag lekker in de bocht en het zicht was prima, ook de leren stoelen zaten heerlijk. Het instellen van de spiegels en de stoelen wees vanzelf, het instellen van de navigatie werkte gelijk goed. Het was heel even zoeken naar de handrem en hoe deze werkte, eenmaal geoefend werkte de knop perfect. Bij het uitzetten van de motor, werd de auto automatisch direct op de handrem gezet.
De radio klonk geweldig over de Bose boxen en was makkelijk te bedienen op het stuur.
Ik heb de Mazda 3 Skyactiv-X sedan opgehaald, ben zeer onder de indruk van alle veiligheidsvoorzieningen, die bijna automatisch werken.
Moet even studeren, rijden, en instellen wat ik prettig vindt tijdens het rijden.

Verslag van het rijden komt binnenkort!

Nog een aardige link om even te bekijken!

Terug naar Inhoudsopgave:
18" lichtmetalen velgen
Ik zal ook nog even de 18” Licht metalen velgen laten zien, die ik heb uitgekozen!
Mooi toch..!
Wat erg fijn en ondersteunend is, is de Radar cruise control, deze zorgt voor veiligheid met ingrijpen op de remmen op zaken die jij misschien te laat ziet.
Ook de “Lane” assist geeft een signaal, als je over de witte gestippelde lijn gaat of als je van baan verwisseld zonder dat je daar bij de richtingaanwijzer gebruikt.
Verder is de Mazda 3 bekroont met Euro NCAP 5 sterren betreft de veiligheid.

Euro-Ncap

Showroom Freeroad - Almere:

Stacks Image 60529
Adres:
Freeroad - in Almere -
Zandzuigerstraat 6
1333HD Almere
Nederland
Telefoon: +31 (0)36 - 5494249


E-mail: info@freeroad.nl

Terug naar Inhoudsopgave: