Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Vrije natuur | Gerard Jan's Website
>> De vrije natuur in. <<

Menu keuze:

“Vrije Natuur”
Keuze toets "Hobby"
Keuze toets "Mazda"
Keuze toets "Bluray speler"
Keuze toets "Smart TV"
Keuze toets "Aquarium"
Keuze toets "Intruder"
Keuze toets "Bierbrouwen"
Keuze toets "Whisky"
Keuze toets "Zonnepanelen"
Keuze toets "Home"
Welkom: bezoeker Gerard Jan

Mededelingen:

Vrije natuur:

Ontspannen in de natuur!

De natuur is toch een van de spannendste onderwerpen in de fotografie. Daarnaast geeft het veel ontspanning en voldoening als ik weer eens erop uit geweest ben.
Ik ben zojuist begonnen met het publiceren van mijn natuur foto’s (27-03-2017), eindelijk heb ik daar dan de tijd voor.
U zult nu nog wel veel beweging merken van de verschillende foto’s en teksten, dat is inherent aan het opstarten van een nieuw onderwerp. Ik hoop dat ik u veel plezier geef met het waarnemen van deze foto’s, heeft u opmerkingen dan kunt u deze kenbaar maken aan de web-beheerder en zal ik er alles aan doen om het te verbeteren.
De Mazda MX5 en de Suzuki Intruder staan dicht bij de natuur, de Mazda omdat het een cabrio is en de Intruder omdat deze zeer stil is.
Na een mooie plek te hebben ontdekt, moet ik de benenwagen activeren en ga ik de natuur in om dichterbij die mooie kiekjes te maken. Mijn liefhebberij qua onderwerpen zijn; wilde bloemen,
beekjes, bergen en natuurlijk alles wat de natuur aan gaat.
Voor het reinigen van de geest zijn deze onderwerpen uitermate geschikt, helemaal als alle stads geluiden verdwijnen en de vogels hun lied laten horen of de beekjes zacht kabbelen aan je voeten.
Dit zijn de bloemen, die ik tegen kwam in een bergwandeling in Oostenrijk (Berwang).

Soms zijn het “de kleine dingen”, die je gelukkig maken.

Na deze wandelingen in de bergen, is mijn conditie verbeterd. Ik heb wel enorme spierpijn gehad, zowel van het klimmen als het afdalen. In de wildernis stijg je enorm snel naar boven of beneden en wordt er veel van je spieren en conditie gevraagd.

Je hoofd, wordt er wel helemaal leeg van en je kan hierna weer alles aan. Zeker voor een ieder aan te raden, als je nog goed ter been bent!

Je kan dit ook
met een gids doen, zeker voor beginners aan te raden. Het voordeel is, dat er ook veel vertelt wordt over de omgeving en de gids weet veel van de omgeving.
Daar de weersomstandigheden snel kunnen veranderen, is het ook beter, gezien de gids precies weet wat te doen, in welke omstandigheid. Wij werden overvallen door een heftige onweersbui, terwijl we hoog in de bergen liepen. Echter, de gids zag de weersverandering en heeft ons snel naar beneden geleidt, via paden, die je zelf nooit kan vinden of zal weten, als je dit gebied niet tot in de puntjes kent.
Live for today !