Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Dieren | Gerard Jan's Website
>> Dieren, hier vindt u verschillende dieren in aquarel uitgevoerd. <<

Menu keuze:

“Dieren”
Keuze toets "Huisdieren"
Keuze toets "Vogels"
Keuze toets "Vijvers"
Keuze toets"Koeien"
Keuze toets "Wilde dieren"
Welkom: bezoeker Johanna

Mededelingen:

Geen mededelingen.
>> Dieren, hier vindt u verschillende dieren in aquarel uitgevoerd. <<

Menu keuze:

”Dieren”
Welkom familie: bezoeker Johanna

Mededelingen:

Er zijn geen mededelingen.

In dit menu vindt u keuze toetsen, waarmee u uw keuze kunt maken over de verschillende onderwerpen op de website. U kunt op deze toetsen klikken met uw muis om naar het onderwerp te springen.
Keuze toets "Huisdieren"
Huisdieren
Keuze toets "Vogels"
Vogels
Keuze toets "Vijvers"
Vijvers
Keuze toets "Koeien"
Koeien
Keuze toets "Wilde dieren"
Wilde dieren
Stacks Image 66358
Wij stellen het op prijs als u via de Feedback toets opbouwende kritiek of commentaar achterlaat, hiermee kunnen we de website verbeteren.
Stacks Image 66363
Mocht u onverhoopt fouten tegenkomen, zend dan even een mailtje naar website beheerder, bedankt voor uw interesse.
Dieren
(Huis) Dieren, hebben bij en mijn opdrachtgevers, een speciaal plekje in hun hart en ziel. Daar ik zelf ook van beesten hou, kon ik me daar veel bij voorstellen.
Later werd ik geïnspireerd, door het verdriet van mijn vriendin en vriend, waarvan hun kat was overleden. Ik wilde iets voor ze doen en dit heeft mij aan het aquarelleren gezet, om hun mooie huisdier op papier te zetten.
Ik zag, toen ik het schilderij bracht, dat er direct herkenning was van hun huisdier en de tranen stonden hun in de ogen. Ze waren heel blij met hun aquarel van „Hutspot”, zo heette hun rode kat en dit heeft ze door deze moeilijke tijd heen geholpen. Hij hangt bij hun heel mooi aan de muur.

Mijn ouders hadden een Whippet, zijn naam was “Cochisi”, hij was de derde uit het nest. Deze hond waren we allemaal gek op in het gezin, dat gaf me de inspiratie om eens een hond te schilderen voor mijn ouders. Cochise was een opperhoofd van de Apache in Colorado.

De Watervogels, is een onderwerp waardoor ik geïnspireerd werd op de Vide, ik keek uit op het water en de vogels die daar huisden. Zo ben ik daarmee begonnen.
Ik ben begonnen met wat leeft in en op het water, gezien ik aan het water woonde. Ik zag elke dag watervogels landen en opstijgen uit het water. Dit leek me een boeiend onderwerp om als proef te aquarelleren. Zo kwam ik van het ene Vijver Aquarel in het andere Vogels Aquarel.

Wat betref de „Koeien Aquarel”, kreeg ik een opdracht van Ingrid uit Duitsland, om deze te verwezenlijken. Wij (mijn man en ik) gingen dus op pad met het fototoestel in de aanslag de polder in. Na daar verschillende foto’s gemaakt te hebben had ik genoeg inspiratie om te beginnen aan de opdracht. Met de „Koeien” als resultaat.

Wildedieren Aquarellen, hebben mij altijd geboeid of het nu wild is of niet, dat maakt mij niet uit. Ik ben op een gegeven moment toen ik inspiratie had begonnen met een Leeuw en later nog een Leeuwin met Welp. Het blijft mooi om dit uit te voeren op een aquarel.
Ik aquarelleer, om mensen gelukkig te maken.