Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Directory structuur | Gerard Jan's Website
>> Hoe bouw ik de directory structuur? <<

Menu keuze:

“Directory structuur”
Keuze toets "Directory structuur"
Keuze toets "Beheer Apple omgeving"
Keuze toets "Kantoor software"
Keuze toets ""
Keuze toets ""
Keuze toets "Dropbox voor OSX omgeving"
Keuze toets "Dropbox voor IOS omgeving"
Keuze toets "iCloud voor Apple"
Keuze toets "Clean installatie OSX omgeving"
Keuze toets "Home-page"
Welkom familie: bezoeker Opleiding

Mededelingen:

Geen mededelingen.

Directory structuur (Indeling bestanden):

Foto Directorystructuur
Directory structuur is eigenlijk het belangrijkste gedeelte in het beheer van je files. Ooit heb ik gehoord; “Bij het ontwerpen van een boek, is het belangrijk om in grote lijnen de inhoudsopgave al klaar te hebben”.
Dit ben ik eigenlijk nooit vergeten. Allereerst met het opzetten van mijn administratie en later met het organiseren van mijn “File structuur” op mijn PC.
Bepaal eerst de
Hoofdonderwerpen en dan de Sub-onderwerpen. Dit wordt later ook makkelijk als je files zoekt. Je weet al vooraf waar je ongeveer moet zijn en moet het alleen nog fijn tunen.
Dit wil ik graag ook aan u overdragen en ik hoop dat u dit ook gelijk van mij overneemt. Dat is ook de reden, waarom ik dit als eerste behandel. Het is namelijk veel werk om deze Files te reorganiseren en zeker geen leuk karwei !
OSX van Apple begeleidt u daarin al een heel eind op weg. Bij installatie maakt hij de Home directory voor de user (aangegeven met een huisje symbol) en alle andere eerste niveau directories, vervolgens is het aan u om daarin verder te bouwen.
Ik laat u een voorbeeld foto zien (Rechts), wat eventueel een indeling zou kunnen zijn. Neem even de tijd om dit te bekijken en maak dan voor u zelf een ontwerp.

Spotlight :

Symbol Spotlight
Hier zult u op een later tijdstip veel plezier van hebben, ondanks het sterke Spotlight” programma, die rechts bovenaan in het Mac scherm altijd aanwezig is en doormiddel van een klik met de muis te activeren is. Spotlight is een krachtig zoek programma welke over het hele gebied van uw Mac bestanden zoekt, ook zoekt hij over externe schijven en het internet. Tijdens het intypen van de zoekterm, is hij al voor u bezig en geeft hij een lijst van suggesties. U hoeft er maar op te klikken met u muis en hij gaat er naar toe.

CleanMyMac :

Foto CleanMyMac klein
Dan wil ik u nog even meenemen naar een zeer waardevol programma, “CleanMyMac”, dit programma houdt uw computer snel en ruimt alle overtollige ballast op. Ook geeft hij u de mogelijkheid om programma’s helemaal te verwijderen (Zonder restbestanden). Zie voor verdere informatie de BEHEER pagina