Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page Kantoor software | Gerard Jan's Website
>> Kantoor software voor Apple omgeving. <<

Menu keuze:

“Kantoor software”
Stacks Image 50365
Stacks Image 50366
Stacks Image 50367
Keuze toets ""
Keuze toets ""
Stacks Image 50370
Stacks Image 50371
Stacks Image 50372
Stacks Image 50373
Stacks Image 50374
Welkom: bezoeker Opleiding

Mededelingen:

Kantoor software:

Mijn kantoor software bestaat uit de basis van Apple’s iWork, dit is te vergelijken met Microsoft office. Het bestaat uit de tekstverwerker Pages (Word), het spreadsheet programma Numbers (Excel) en het presentatie programma Keynote (Powerpoint) voor de mensen die uit de Windows wereld komen heb ik de MS namen tussen haakjes genoemd, dan weet u gelijk de juiste termen bij Apple.
Symbol "Apple Pages"
Symbol "Apple Numbers"
Symbol "Apple iBooks Author"
Symbol "Apple Key Notes"
Symbol "Apple iBooks Author"
Symbol "Apple Pages"
Symbol "Apple Key Notes"
Symbol "Apple Numbers"
Symbol "Apple Key Notes"
Symbol "Apple iBooks Author"
Symbol "Apple Numbers"
Symbol "Apple Pages"
Symbol "Apple Numbers"
Symbol "Apple Key Notes"
Symbol "Apple Pages"
Symbol "Apple iBooks Author"
De meeste kantoor software van Apple krijg je (dat was voorheen wel anders, ik heb de pakketten nog gekocht!), als je de hardware ook bij Apple koopt. Dit betekent, dat je gelijk aan de gang kunt en met iWorks hier werkt alles intuïtief, wat je denkt te moeten doen, is ook daadwerkelijk het geen dat je moet doen. Verder zijn de helpschermen erg duidelijk en de sjablonen erg handig om mee te beginnen. Later ga je persoonlijke sjablonen maken, dit scheelt veel tijd. Hier ga ik aandacht aan besteden tijdens de persoonlijke begeleiding voor 55+ (Laat het aan mij weten, via mail).
Wat verder erg handig is, je kunt alles
exporteren als MS office bestand. Hiermee heb je dus geen barrières meer om deze files uit te wisselen met de Windows-wereld. Ook kan via Export kiezen om er PDF-bestanden van te maken, wat vaak nog meer wordt geprevaleerd, daar men er niet met jou bestanden vandoor kan gaan!
U begrijpt dat ik deze pakketten niet gaat uitleggen op hun menu structuren, daar hierover veel op internet en bij Apple te vinden is.
Pages Help , Numbers Help , Keynote help . Zoals ik al eerder zei: Alles werkt intuïtief! Mocht u er toch niet uitkomen dan wil ik u graag daarin begeleiden.
Voor de gene die een boek willen schrijven, bestaat er ook nog een programma
iBooks Author waar ook voldoende uitleg over beschikbaar is. iBook Author help.

iBooks :

Symbol "Apple iBooks"
Het lezen van boeken is nog nooit zo handig geweest, je koopt een E-book, download deze op je Apple device en leest hem daar op welk device dan ook met iBooks op de iPad,iPhone en MAC, die deze ook nog overzichtelijk presenteert in de digitale boekenkast. Geen boekenkasten meer, niet meer afstoffen van je boeken en steeds de nieuwste versie beschikbaar om te lezen. Deze nieuwste versies zijn vooral belangrijk als het over studie boeken gaat, b.v. Ik leer nu Swift van de iOS academie, die programmeertaal ontwikkelt zich heel snel en er zijn dus veel syntax verbeteringen en aanvullingen. Deze updates krijg je gratis van de uitgever, zo is het met vele uitgaves!
Uiteraard vindt u dit boek ook bij Apple store in het
Engels “The Swift programmering language” en deze is nog gratis ook! iBook help Wat ook erg prettig is bij een iBook, je kan highlights maken en Notes toevoegen in het boek. Er zitten ook Linkjes in, die bepaalde zaken toelichten op een andere site etc. “de nieuwe manier van leren”!