Maakt connectie met SQLite database. Registreert het bezoeken van de web-page iCloud | Gerard Jan's Website
>> iCloud omgeving voor Apple, in ontwikkeling! U mag al commentaar geven! <<

Menu keuze:

“iCloud”
Keuze toets "Directory structuur"
Keuze toets "Beheer Apple omgeving"
Keuze toets "Kantoor software"
Keuze toets ""
Keuze toets ""
Keuze toets "Dropbox voor OSX omgeving"
Keuze toets "Dropbox voor IOS omgeving"
Keuze toets "iCloud voor Apple"
Keuze toets "Clean installatie OSX omgeving"
Keuze toets "Home-page"
Welkom familie: bezoeker Opleiding

Mededelingen:

Geen mededelingen.

Intro iCloud (Apple) (OS X - i OS):

iCloud symbol
Mijn eerste ervaring met iCloud was geweldig, waar je ook was, welk device je ook voorhanden had, je had de mogelijkheid om je informatie te delen over de verschillende devices. Ik ben begonnen met Email, Contacten, Notities, Keychain en Herinneringen.
Verder als extra de applicatie
Find My iPhone, waarbij je alle informatie van je verloren (gestolen) iPhone op afstand kon weggooien, zodat niemand deze informatie kon misbruiken. Ook kan je daarmee je iPhone weer terug vinden in het beste geval!
Deze informatie allemaal delen op elk device wat van jou is geweldig toch …, het werkte altijd.
Toen werd
iTunes in de cloud gezet, ook weer zo’n sterke zet. Overal je eigen muziek ophalen en afspelen op je devices, geweldig.
Daarna kwam
iPhoto. Hiermee had je de mogelijkheid om Foto’s op je MAC te zetten, foto’s te delen met anderen, Albums te maken op je PC en deze dan bestellen in boek vorm die je zelf ontworpen had! Mooi hoor, de kwaliteit was top! Deze cloud diensten zijn zeer stabiel en betrouwbaar en mijn advies is dan ook, gewoon gebruiken. Houdt u wel de kosten in de gaten voor de diensten, die u gebruikt als er geen Wifi is! Deze kunnen aardig oplopen, 3G en 4G netwerken zijn best te duur voor dagelijks gebruik!

iCloud drive (OS X - i OS) voor Word, Numbers en Keynote:

iCloud drive is een dienst van Apple en is nog steeds in de bèta versie, dat is ook wel te merken, daar er nog steeds vreemde verschijnselen zijn in de bestandsstructuur van OS X en i OS. Apple heeft hier de applicaties Word, Numbers en Keynote de mogelijkheid gegeven om op de iCloud drive hun documenten op te slaan. Sterker nog, je moet moeite doen om de bestanden op je Mac op te slaan! Standaard gaan de bestanden naar de iCloud drive!
Ik geef u dan ook als advies mee, om u “bestanden in de iCloud te backup-en” op een hardeschijf op b.v. uw PC of extern. Ik heb al hele vreemde zaken meegemaakt, met de Apple helpdesk, in het herstellen van de bestandsstructuur. Deze liep niet altijd gelijk op en er ontstaan dan problemen, zoals: bestanden op de MAC in de iCloud, zijn niet te vinden op de iPad in de iCloud en andersom? Erg vreemd! Zo zijn bij mij tijdens het herstellen van de structuur bestanden verloren gegaan! Wees gewaarschuwd (juni 2015) !Hier een linkje naar iCloud. Dit is eigenlijk het eerste negatieve wat ik helaas moet schrijven over Apple, ze schrokken er bij Apple zelf ook erg van!

Installatie iCloud (OS X - i OS):

Beschrijving installatie van Apple iCloud op de Mac
Beschrijving installatie van Apple
iCloud op iPhone - iPad ( i OS devices )